Решението си руската лекоатлетка обяви на специална пресконференция в Рио

Двукратната олимпийска шампионка на овчарски скок Елена Исинбаева прекрати официално състезателната си кариера. Решението си руската лекоатлетка обяви на специална пресконференция в Рио де Жанейро, информира gong.bg.

"Събрах ви тук, за да съобщя, че прекратявам кариерата си. Тъй като вече съм член на комисията на спортистите към МОК, там има правилник, според който трябва да предприема тази стъпка", каза Исинбаева.

По темата

Рускинята е олимпийска шампионка от 2004 и 2008 година и бронзова медалистка от Лондон 2012. В кариерата си има 28 поправки на световния рекорд.

Исинбаева не получи възможност да приключи подобаващо със спорта с участие на Игрите в Рио, след като МОК отстрани руските лекоатлети от Олимпиадата заради допинг провинения и в Рио участва само живеещата в САЩ Даря Клишина на скок дължина.

"Днес, в Рио, на 19 август 2016 година, Елена Исинбаева приключва своята професионална кариера. Смятах, че ще съм тъжна, че няма да сдържа сълзите си. Но вчерашният ми избор в комисията на спортистите към МОК ме въодушеви. Радвам се, че се реализирах, че има място в сърцата на феновете. След тази пресконференция вече ме смятайте за бивша спортистка," добави Исинбаева.