Какви бяха странните и смешни моменти от състезанията?

Летните Олимпийски игри в Рио бяха закрити с пищна церемония. В най-мащабното спортно състезание в света в продължение на 16 дни 11 303 атлети от 206 държави се състезаваха в различни дисциплини.

По темата

Закриването на Игрите обаче бе на път да се провали заради спиране на тока на емблематичния стадион „Маракана”. Минути преди началото обаче електрозахранването бе възстановено. Спектакълът ще бъде запомнен с впечатляващо светлинно шоу, горещи танци, силни емоции... и дъжд. Заради дъжда и силния вятър обаче се наложи атлетите да дефилират под дъждобрани, но това не помрачи настроението в Рио.

Kaпитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Михаела Маевска беше знаменосец на България по време на церемонията.

А България си тръгва с три олимпийски медала – бронз на Елица Янкова в борбата, сребърен на Мария Демирева в дисциплината висок скок и бронзово отличие на Ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Ето и някои любопитни факти около Олимпиадата в Рио?

Бяха счупени близо 100 спортни рекорда. Стойността на Игрите в Рио е около 10 млрд. евро. По време на Олимпиадата са били раздадени на всички състезатели и делегации 450 000 презерватива, и всичко това заради вируса Зика и предпазването от СПИН. 

Повече по темата гледайте във видеото.