Строителен предприемач обеща да построи наново една къща на пострадало семейство

Хиляди българи вече се включиха по един или по друг начин в кампанията в помощ на жителите на Хитрино.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РАЗРУШЕНИЯТА В ХИТРИНО

По темата

Преди броени месеци изгорялото училище в Карнобат мобилизира вълна от съпричастие и помощ. Сега е ред на жителите на Карнобат да окажат подкрепа на други, изпаднали в затруднено положение. 10 000 лева от бюджета на Община Карнобат ще отидат в помощ на хората от Хитрино.

В Община Минерални бани, Хасковско, вече започна събиране на помощи за пострадалите при взрива в Хитрино. Жители на общината пък се подготвят да тръгнат към Хитрино, за да помагат като доброволци за възстановяването на селото.

Още хиляди протегнаха ръка, за да помогнат.  В електронната поща на Новините на NOVA не спират да пристигат писма с въпрос от какво имат нужда хората.

Кампания в помощ на децата на Хитрино подготвят от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик. Строителен предприемач обеща да построи наново една къща на пострадало семейство. Помощ са готови да дадат и българи, които живеят в Хелзинки.   

NOVA се присъединява към националната дарителската кампания на Българския червен кръст за събиране на средства за Хитрино. 

Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев. 

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село: 

IBAN: BG64UNCR 76301078660913 

BIC: UNCRBGSF

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД