Те ще се явят на предсрочните парламентарни избори

По темата

Нова партия на политическата сцена у нас. Поддръжници на бившия правосъден министър Христо Иванов учредиха днес новия политически проект „Да, България”.

Напливът на кандидати за новото партийно строителство сюрпризира и самите организатори. Чакаха 650 учредители, наредиха столове за още 200, а дойдоха 1500. 

„Всичко, което виждате тук е резултат от работата на доброволци. Музиката е специално написана за нас, визуалната идентичност е изработена от доброволец, залата е подарък от Мануела”, заяви Христо Иванов.

А заради основната цел - борба с корупцията, която според прясно написания партиен устав е в дъното на всички проблеми на страната. 

„Взехме ключово решение партията да е основана на една много широка дарителска база. Средното дарение е от 100 лева, което изключва зависимостта от един или няколко големи дарители”, допълни Иванов. 

„За първи път ставам член на партия. За много хора да кажеш, че си партиец е отблъскващо. Така решихме, че сега е моментът, че нещата по-лоши не могат да станат. И като че ли това е един последен шанс да успеем да ги променим”, заяви Мануела Малеева, член на „Да, България”.

В списъка с корумпираните на първо място Иванов посочи основния си враг още от министерско време. 

„Борбата с корупцията за нас е абсолютно ключова предпоставка за всички други големи национални цели, които имаме. Да се справим с проблемите на сигурността, да се справим с въпроса как да имаме един ускорен икономически ръст и по-голямо благосъстояние, което да достига до повече хора, защото бедността става сериозна заплаха за нашето общество”, заяви Христо Иванов. 

Първа политическа цел и първи тест за „Да, България” ще бъдат предсрочните парламентарни избори.