През целия ден продължиха опитите да бъде разчистен пътят от Добрич до Силистра

Пътната обстановка в по-голямата част от страната остава тежка, но все повече пътища вече са отворени за движение

По темата

Всички магистрали са почистени и отворени. На много места има опасност от заледяване, но проблемните трасета се опесъчават. 

В планините без ограничения е отворен само Проходът на републиката, почти всички други в Стара планина, Родопите, Рила и Пирин са затворени за камиони и автобуси. Спряно е движението през Върбишкия, Златишкия и Троянския проходи.

През целия ден продължиха опитите да бъде разчистен пътят от Добрич до Силистра. Двете пътни управления – на Добрич и Силистра, обясняваха, че всеки е почистил трасето в неговата си част, но пътят така си остана затворен.

Всеки километър от пътя Добрич-Силистра е покрит с тонове сняг. Нищо оправено не виждат чакащите да минат по пътя. Недоволни са и в селата край пътя. Във Воднянци са откъснати от света вече няколко дни. От областните управи уверяват, че работят максимално бързо.

Въпреки уверенията на пътното управление в Силистра, че техният участък е почистен, на практика няма път. Очаква се утре той да е отворен.

По последна информация няма населени места с проблеми в електроподаването на територията на Силистринска и Добричка области. В Добрич утре продължава разчистването на снега с помощта на военните. Все още има села, до които може да се стигне само с тежка техника.

Репортер: Искра Урумова