12 години ще е максимумът за парламента, ако тази промяна бъде приета

Ще въведе ли БСП мандатност за парламента? Столетницата решава дали да промени устава си и да лиши част от депутатите си от пожизнен билет за Народното събрание. 

По темата

12 години ще е максимумът за парламента, ако тази промяна бъде приета. Така в Народното събрание няма да виждаме хора като Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Янаки Стоилов, Стефан Данаилов и много други. Опит за чистка или зелена светлина за младите – позициите са две.

Междувременно Корнелия Нинова направи анализ на управлението на ГЕРБ и някои заявления за евентуално управление на БСП.

„Липса на държавност, равнопоставеност, справедливост, икономическа програма, гарантираща висок и траен растеж, задълбочаваща се демографска катастрофа, задълбочаващо се неравенство. Това са най-големите предизвикателства, пред които ни изправи управлението на Борисов”, заяви Нинова.

„Не се отказваме от промяната за плоския данък. Предлагаме промяна, която е ориентирана към три групи граждани. За бедните, за средната работеща класа и за българите с високи доходи”, поясни Нинова.

Относно слуховете, които се появиха днес, че Сергей Станишев ще е номинацията на България за еврокомисар, тя отрече това и заяви, че никога не е било обсъждано подобно нещо.