Той поднесе букет на председателя на парламента Цецка Цачева

"От ГЕРБ желаем дебатът, който ще се води в тази кампания, да бъде конструктивен, всички да допринесем с реални решения за доверието на българските граждани към институциите".

По темата

Това заяви днес от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация, посветена на приключването на работата на 43-ото НС, съобщава БГНЕС. Цветанов благодари на депутатите от парламентарната група на "БСП лява България" за приетите през това време законопроекти и с тяхна подкрепа. 

Цветанов се обърна и към депутатите от левицата с думите: "Говорите за социални мерки, които ще предприемете в един евентуален ваш мандат и предлагате да направите разходи от 1,5 милиарда лева за пенсии. Искате общата ви социална политика да бъде в размер на 3 милиарда лева, за един управленски мандат това прави 12 милиарда лева. Трябва да покажете и легитимните източници, за да може да се осъществи тази политика". 

Когато започнахме 43-тия парламент имахме изключително важната задача да изпълним препоръките на ЕК и да започнем реалната съдебната реформа, коментира Цветанов.  "Имаме 8% безработица и увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари 2017 година на 460 лева", каза още той. 

Той поднесе букет на председателя на парламента Цецка Цачева за това, че е била търпелива към изказванията на депутатите от парламентарната трибуна. 

Видео: БГНЕС