Имаше безпринципни политически съюзи за власт и лична облага, коментира Корнелия Нинова

"БСП лява България" определи работата на 43-ото Народно събрание като провал. Такава оценка даде председателят на парламентарната група и на БСП Корнелия Нинова в последния ден на парламента, съобщава БТА. 

По темата

Това бяха две загубени години, които върнаха България назад, посочи Нинова. Най-важна е оценката на хората, а тя е унизително ниска за парламента. Стигнахме до 7 процента, отбеляза Нинова. 

"В 43-ия парламент имаше безпринципни политически съюзи за власт и лична облага, имаше реформи, в основата на които бяха  парите, а не човекът. Нямаше справедливост", коментира Нинова.

Не е справедливо да се возим в лъскави коли, а да няма пари за децата с увреждания, коментира тя. Богатството и бездушието на политическата класа се изправи срещу бедността на народа си и беше наказана, заяви Нинова. 

Лидерът на БСП коментира, че правителството на Борисов е лишило българския народ от национално самочувствие и достойнство и е предало националния интерес със случилото се в ООН, позицията за бежанците, позицията по отношение на Русия. 

"В 44-ото НС ще поставим в центъра на политиката непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа", декларира тя.

Другата централна политика на БСП щели да бъдат доходите, българската индустрия и земеделието, средното образование, което дава професия, и промяна в Закона за училищното и предучилищното образование. 43-ото Народно събрание вече е минало, пожелавам на 44-ото сили и воля да постигнем такава България, каквато виждаме и за каквато ще работим, завърши речта си Нинова. 
 

Видеа: БГНЕС