Тя предрече, че 2017 г. ще е година на исторически промени

Конгресът на БСП трябва да заяви, че нашият кандидат за министър-председател ще бъде Корнелия Нинова. За това призова председателят на ПЕС Сергей Станишев по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП, информира БГНЕС.

Станишев предрече, че 2017 г. ще е година на исторически промени, а какви щели да бъдат те зависело от всеки един от нас.

По темата

„Предстоят трудни и важни избори в много европейски държави. Конгресът трябва да се характеризира с отговорност и промяна, отговорност за очакванията на гражданите, които живеят в страх за личното си бъдеще и бъдещето на страната. Те търсят водачи, които да поведат страната през много трудно време, за нас и света. Трябва да говорим за страната, но и нейното бъдеще. Хората се вълнуват от това дали БСП може да им осигури сигурност, справедливост и честност. Трябва да покажем единство и да не правим помежду си разделителни линии и окопи”, подчерта Сергей Станишев.

„Очаквам днес, че да кажем на българите, че имаме готовност да поемем управлението на страната и не го правим за себе си, а защото искаме българите да живеят по-добре. За мен Конгресът на БСП трябва да заяви, че нашият кандидат за министър-председател ще бъде Корнелия Нинова. Тя трябва да има шанса да реализира шанса за промяна и знам, че няма да й бъде лесно, подчерта лидерът на ПЕС.

Според Станишев в тези избори всеки глас ще има значение.

„Много е важно в тази кампания да намерим своя път, който да бъде достоверен за хората на страната. Не можем да бъдем по-популисти от ГЕРБ, не може да бъдем по-националисти от патриотите, ние сме социална партия, която е нашата основна идентичност”, коментира Сергей Станишев.

„Много е важно да покажем сериозността на намеренията си чрез действия, е на самоцелна острота, която да ни тласка към истерична кампания хората показаха, че уважават сериозен тон на кампанията. Трудното ще предстои и след изборите, но България заслужава смислена и почтена промяна. Нека работим за хората и страната си”, призова още Станишев.