Тя дава шанс на млади и мотивирани лидери

„Реших да не участвам като кандидат за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Давам шанс на млади и компетентни хора за листите. Няма да спра да съм активна по двете най-важни за мен теми - Европейския съюз и образованието”, каза на брифинг на ДБГ лидерът на партията Меглена Кунева.

По темата

Тя обясни, че ще работи за мобилизиране на подкрепата на РБ за тези избори, като съсредоточи усилията си не само в един район, а в цялата страна. „Ще направя и цикъл лекции за председателството, защото това е голямата задача пред България”, добави Кунева.

„Бих била щастлива младите ми колеги да са на банките в Народното събрание, политически лидери, министри, а защо не бъдещ президент”, подчерта Кунева. Тя добави, че всеки лидер на пария в РБ ще даде най-доброто от себе си, но тя за себе си е решила да даде път на младите политици в ДБГ още на тези избори.

Относно парите по Оперативната програма за наука и образование, Кунева подчерта, че няма спиране на пари, а предварителен одит с препоръки за подобряване на функционирането на програмата и ако те се отстранят навреме, всичко ще е наред. „Това, което ЕК сега констатира, аз го открих преди месеци и подадохме сигнали до прокуратурата за измами с пари от програмата по проектите за ромско образование. Аз направих това, което ЕК щеше да направи спрямо нас, но го направих доста по-рано – не премълчах нередности, както бях съветвана”, каза Кунева.