Вижте историята на Румен, който по празниците е ял сняг

Това е една коледна история, която обаче няма щастлив празничен завършек за главния герой.

По темата

„Спомняте ли си какво правехте в дните преди Коледа? Преядохте ли по празниците? Харесаха ли ви подаръците, които получихте? Сигурно под елхата ви е имало подаръци, които не сте харесали, сигурно сте купили купища ненужни вещи. Кога за последно изхвърлихте храна? Имахте ли пари да си платите сметката в магазина или ресторанта? Топло ли ви е на краката? Познавате ли човек, толкова беден, че да не яде с дни?”. Това са само част от въпросите, които задава екипът на предаването „Ничия земя”, докато гледате историята на Румен.

По празниците той е ял сняг, докато голяма част от хората са били на диета или на отрупана маса. На „Ничия земя” има хора, които ядат сняг, защото друго няма.

Румен е в категорията „социален аутсайдер”. Познавате такива, нали? Хората, от които човек извръща глава. Отритнатите, унижените, необразованите, невъзпитаните, мръсните, тези, от които човек казва на децата си да странят. Румен е отпаднал от системата, от живота, от надпреварата. Няма осигуровки, няма адрес, няма близки, няма пари, няма дом, няма крака. И като че ли няма кой да го обича. А вас има ли кой да ви обича?

Повече гледайте във видеото