Движението беше възстановено около 15.00 часа

Участъкът от магистрала „Хемус” от София до Ботевград беше затворен за часове заради междуведомствена инспекция на тунелите. Трафикът се пренасочваше по обходен маршрут, по който се образуваха километрични задръствания. 

По темата

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Превозните средства трябва да минават от пътен възел "Витинска река" през стария път за Ботевград. Около обяд в посока София колоната от автомобили достигна 25 километра.

Наш зрител ни изпрати видео, на което се вижда огромното задръстване. Движението в посока Варна беше възстановено около 15.00 часа, движението в посока София обаче все още се отклонява по обходния маршрут.

Поне още няколко часа обаче ще има задръстване по обходния маршрут през Ботевград. Три аварирали тира допълнително усложняват обстановкате по пътя между село Врачеш и пътен възел "Витинска река".

Във вторник за инспекция по същия начин бяха затваряни участъци от магистрала „Люлин”. Там, въпреки че също беше обявено, че движението ще е спряно до 17 часа, то беше пуснато още по обед.

В началото на февруари ръждясала лампа падна и уби жена в тунел "Ечемишка", а братът на жертвата оцеля по чудо.

Последва светкавична проверка на АПИ, която показа, че у нас има 16 опасни тунела, а ремонтът на "Ечемишка" е трябвало да бъде направен още през 2005 година.