Оглежда се осветлението, проверява се за течове и корозия

Нови проверки за опасни тунели. Експертите на Агенция „Пътна инфраструктура” започнаха огледи на магистрала "Люлин". Оглежда се осветлението, проверява се за течове и корозия. 

По темата

В сряда ще бъде затворена за движение няколко часа магистрала „Хемус”. Там проверката на тунелите „Витиня”, „Топли дол” и „Ечемишка” ще изисква повече време.

Междувременно жители на няколко врачански села се вдигнаха на бунт заради лошото състояние на мост по главен път Е79. Според тях съоръжението е потенциален убиец и очакват всеки момент по него да стане тежък инцидент като този в тунел „Ечемишка“, при който загина жена.

Целият мост вибрира при всяко преминаване на тир. Недоволството не спира до тук. Шофьори се изненадаха защо само шест месеца след ремонта на пътен възел „Кочериново“ при магистрала „Струма“ отново има ремонт.

От Пътната агенция обясниха, че изграждането на временния път е изцяло за сметка на строителя на Лот 3 и той ще бъде напълно готов до 2 март.

Иначе експертите обещават, че установените проблеми в тунелите ще бъдат отстранени за 10 дни.

Заради репортаж в предаването „Господари на ефира“, в който се твърди, че цената на ремонта на тунела "Ечемишка" е в пъти по-голям от необходимото, главният прокурор се самосезира и нареди спешна проверка.