Бившият главен секретар на МВР се оплака от политически натиск и заплаши с аудио запис

Надявам се да има запис, защото ако има запис, той няма да е в полза на Георги Костов. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков.

По темата

Той коментира обвиненията на вече бившия главен секретар на МВР, че е бил заплашван и политически натискан да подаде оставка. Костов предупреди, че има аудио запис от разговора между него и министър Пламен Узунов. 

„Ако нарича натиск това аз да го помоля да си подаде оставката, това наистина е жесток натиск", каза премиерът. „Смятам, че беше съвършено коректно от моя страна, след като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар и аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи”, заяви Герджиков.

Георги Костов беше шумно уволнен от министерството и обвинен, че е оказвал политически натиск над свои подчинени. Във вторник служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов съобщи, че  Георги Костов е освободил незаконно петима шефове в МВР - директорите на полицията в Монтана, Ловеч, Плевен, Перник и Видин.