Според Бойко Борисов чистката е политическа и предизборна

Ясни са мотивите за уволнението на главния секретар на МВР. Неофициалната им версия се появи в интернет- пространството.

По темата

Според вътрешното ведомство Георги Костов е оказвал политически натиск на шефове на местни дирекции. Самият Костов отново заяви, че той е жертвата на натиск.

Георги Иванов - бивш началник на Областната Дирекция на полицията в Ловеч. Освободен два дни преди изборите през октомври 2015 г. от Георги Костов. Че е получил предложение за пост, признава и Георги Иванов. Но предложението, по думите му, дошло именно от Костов. За компенсация на чистката.

А чистката, твърдят свидетелите, била заради натиск от тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова. На база на тези и други подобни свидетелства, вътрешният министър Пламен Узунов предложил Костов да бъде уволнен.

В натиск пък Георги Костов веднага обвини премиера Герджиков и заяви, че жертвата на политическа чистка е самият той.

Служебният министър-председател признава за разговори с Георги Костов и намекна, че знае повече, отколкото се съдържа в мотивите за уволнение.

Че чистката е политическа и предизборна продължава да твърди и Бойко Борисов. И настоява, че няма начин опонентката му Корнелия Нинова да не знае.

Повече по темата гледайте във видеото.