От МВР препоръчват на всички, които искат да се включат в честванията, да ползват обществен транспорт

Във връзка с тържествата по случай 3 март пътят Габрово – Шипка ще бъде затворен за движение от 22.00 часа на 2 март до 17.00 ч. на 3 март, съобщиха от МВР. 

От 6.00 до 14.00 часа на 3 март автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово за връх Шипка. Ще бъдат допускани само автомобили, превозващи участници и гости, както и организиран междуградски превоз. Транзитният поток ще бъде пренасочен през прохода на Републиката /"Хаинбоаз"/.

От МВР препоръчват на всички, които искат да се включат в честванията на връх Шипка, да ползват организирания обществен превоз, който тръгва от площад „Възраждане“ – първият курс е в 7.30 часа. 

Курсовете на автобусите в обратна посока ще започнат в 14.00 часа. Препоръката за ползване на организиран транспорт е заради ограничените възможности за паркиране на МПС под връх Шипка.

Обособените паркинги ще бъдат ползвани за автобусите и микробусите от организирания транспорт, а леките автомобили ще бъдат паркирани плътно вдясно на платното за движение в посока Габрово. На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и такива без документи за самоличност. 

Придвижването към върха ще се осъществява плътно вдясно по пътното платно, като пешеходците ще трябва да се съобразяват с преминаващите автобуси от организирания транспорт и автомобилите на официалните гости на тържествата. Няма да се допуска водачите, на които са показани  конкретни паркомяста да продължат движението си към върха. Те ще бъдат връщани обратно от следващия полицейски пост, което ще създаде временно затруднение за  придвижването на останалите гости на проявата.

 В Габрово, при необходимост, ще бъде спряно движението от 07.00 ч. до 11.00 ч. по ул. „Скобелевска“, пл.“Възраждане“ и бул. „Априлов“ до пресечката с ул. „Райчо Каролев“.