Изтъкнала е лични причини за решението си

След скандала с крадената козметика във Варшава, Елена Поптодорова е подала оставка от поста си на ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет, съобщава агенция JTA.

По темата

Това потвърди за NOVA и Кенет Бандлър, говорител на комитета. Поптодорова е подала оставка в сряда по лични причини.

Скандалът с Елена Поптодорова избухна преди два дни, когато полско радио съобщи, че бившият български посланик в САЩ е задържана на летището във Варшава с крадена козметика. Версията на Поптодорова е, че е разглеждала козметиката, когато ѝ е звъннал телефонът. Излязла да говори, без да се усети, че в ръката ѝ още е разглежданият крем. Отвън е спряна, платила е глобата и всичко е приключило.

От полицията в Полша заявиха за NOVA, че задържането е станало три дни след кражбата. Властите обаче не потвърждават самоличността на арестуваната, тъй като разкриването на такава информация би било в разрез с правилата. Те добавят, че задържаната българска гражданка е направила самопризнания и след плащането на глоба, е била освободена. 

От Американския еврейски комитет са приели оставката ѝ от поста, който заема от септември 2016 година. Пред организацията е заявила, че причините са лични.