Влади – момчето, което показа на всички, че няма невъзможни неща

Преди точно една година „Събуди се” разказа за Владимир Гюров, който изкачи връх Мусала, въпреки че не може да ходи. Тази седмица той изпълни още една своя мечта – да кара ски. Благодарение на ски училището в Пампорово и инструктори от Уелс Влади стана първият българин в инвалидна количка, който се спусна по снежните писти. 

По темата

Влади – момчето, което показа на всички, че няма невъзможни неща. Остава парализиран от кръста надолу след инцидент, когато е само на 18 години. Никога обаче не се отказва да тества границите на човешките възможности. Той беше първият българин, който участва в европейско първенство по парашутизъм за хора с увреждания.

Година след приключението на Мусала Влади е готов да сбъдне друга своя мечта - да кара ски. За да направят усмивката му още по широка, му помагат Планинската спасителна служба, ски училището на Стефан Масурски и неговите гости от Уелс.

Родни Джоунс и Крис Дей са част от благотворителна организация, която дава шанс на хората в неравностойно положение да усетят отново адрелина на зимните спортове. В Пампорово са за шеста поредна година заедно с група от 70 човека – хора с увреждания и техните семейства.

Крис е инструктор от 30 години, а в момента е треньор на националния отбор по ски на хора с увреждания на Англия. Казват, че могат да обучат всеки – няма невъзможни неща за тях.

Какви емоции изпита Влади, когато успя да сбъдне тази своя мечта – гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.