Стигна се и до пътни блокади

Протести заради разбитите пътища. С края на зимата на много места в страната се отвориха огромни дупки. А някои от тях станаха причина за пътни блокади.  Жители на шест села легнаха на пътя във врачанското село Михайлово в знак на недоволство от лошото състояние на пътищата. 

Дупки готови да погълнат цял автомобил и на широко и на дълбоко. На места асфалта отдавна го няма, а на негово място е нива.

По темата

„Няма път. Пътят е трагичен, не знам защо въобще хората плащат винетки”, възмущаваха се хората, излезли на протеста.

Затова хората блокираха пътя във врачанското село Михайлово за около час. Първо с автомобилите, а после и с телата си.

„Удряш в дупка, кривиш джанта или носач и оставаш ето тук”, разказваха те.

Пътят е част от третокласната републиканска пътна мрежа. Откакто е направен е ремонтиран частично и по-малко.

„Това е главен път Видин-Плевен, Монтана - Козлодуй – Плевен. Тук минават денонощно шест пъти автобусите за централата, които возят работниците”, разказват хората.

На няколко километра от село Михайлово, в село Манастирище. Това опасно свлачище е маркирано само с една избеляла лента.

Това е камък от подкопаният път в село Манастирище. Преди две години е имало наводнение, пътят е подкопан и той буквално се държи на две дървета.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че за пътищата в селата на община Хайредин са отделени 214 000 лева за запълване на дупките. Хората обаче са категорични, че искат цялостен ремонт. Ако ли не протестите продължават.

Репортер: Биляна Борисова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.