Расте броят на жертвите, пострадалите са над 30

Расте броят на жертвите след атентата в Лондон. Те вече са петима - полицаят, който беше намушкан, нападателят му, жена, мъж, а вчера от раните си почина и възрастен мъж. Пострадалите са над 30 от 11 различни държави. 

По темата

Британските власти са задържали тази нощ още две лица в рамките на разследването на терористичния акт в Лондон, съобщи началникът на антитерористичното подразделение на "Скотланд ярд". Полицията каза, че става дума за „важни арести”. Жена, която е била задържана по-рано, е освободена, арестувани са общо девет души.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Междувременно в Лондон имаше бдение в памет на жертвите. Хиляди изпълниха площада „Трафалгар скуеър”. Хората палеха свещи и се молеха. Някои носеха фланелки с надпис "Аз съм мюсюлманин", като така те изразяваха своето несъгласие с мотивите на нападателя, за когото се предполага, че е краен ислямист.

Полицията и разузнаването получиха сериозни критики във Великобритания за това, че са допуснали Халид Масуд да пробие до самия парламент, въпреки охраната.

Полицията разкри, че родното му име е било Ейдриън Ръсел Ажао. От години не поддържал контакт с майка си и двамата си полубратя. Съседи на семейството го описват като човек, от когото не може да се очаква да нарани невинен човек.

В знак на солидарност с трагедията прочутата Бранденбургска врата в Берлин "пламна" в цветовете на британския флаг.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.