От телевизията отхвърлиха обвиненията му

Слави Трифонов се оплака от цензура. Снощи предаването на шоумена беше свалено от ефир и той заподозря опит да се посегне на свободата на словото.

От bTV отхвърлиха обвиненията му и обясниха в писмена позиция, че причината да бъде спряно предаването му е не цензура, а е "заради извършен опит да се използва телевизонният ефир за целите на лична политическа кампания."

По темата

Според Трифонов причината е писмото му, в което дава две седмици на новите депутати да се захванат с референдума и промяната на изборните правила. В противен случай Слави Трифонов щял да протестира пред парламента. 

"Не може референдумът да бъде заметен под килима. Не може политиците да се правят, че една огромна част от българите все едно не същестуват. Това е долно и абсолютно неприемливо", коментира Трифонов. 

"Имам право като гражданин да поставям условия на политиците, които са наши служители. Този мач е изигран много пъти. Не мисля, че една личност е в състояние да промени нещата в положителна степен. Не казвам, че в бъдеще изцяло бих отказал участие в някакъв политически план", допълни той. 

В понеделник Трифонов постави ултиматум към новоизбраните депутати. Той даде две седмици на парламента, за да започне приемане на резултатите от референдума. 

Припомняме, че за да бъдат приети за задължителни резултатите от референдума, трябва да има поне 3 500 585 действителни бюлетини. Засега не достигат 11 505 гласа. Предстои ВАС да се произнесе по казуса. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.