Той изпрати отворено писмо

"Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации."

Това казва Слави Трифонов в открито писмо. В него той напомня, че три и половина милиона души на референдума, а и той самият са заявили четири думи – "Аз. Нали. Ви. Казах."

По темата

Трифонов дава на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. "Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права."

Като второ условие посочва, че „ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения“.

"Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права."

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.