Жителите на района твърдят, че са подложени на постоянен тормоз

Поредна вълна от недоволство в квартал "Красна поляна". Поводът отново са Виетнамските общежития. Жителите на района твърдят, че са подложени на постоянен тормоз от обитателите на ромското гето и настояват за неговото премахване.

По темата

Недоволните са категорични, че не искат повече да се съобразяват с престъпленията и мърсотията около домовете. По думите им въпреки обещанията държавата не предприемала никакви мерки.

Вече трети месец кметът отказва да даде срок кога Виетнамските общежития ще бъдат премахнати, казват хората от квартала. Тази сутрин в „Здравей, България” кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров отново отказа да даде такъв срок.

"Започнахме да изваждаме некоректните наематели, които не са си плащали наем, ток и вода. Имахме заповеди за 24 семейства, извадили сме шест от тях. Административният съд ни е върнал шест дела с определение, че спират изваждането, защото се касае за семейства с деца. Според Европейската конвенция за правата и свободите на човека сме длъжни да осигурим жилища на всички, макар и некоректни наематели”, обясни Чакъров.

Той заяви, че ще обжалват пред Върховния административен съд, но не може да се ангажира кога делата ще приключат, за да могат да извадят семействата. 

За да бъдат чути протестиращите, тази вечер от 19.00 ч. се канят да блокират и кръстовището на булевард „Никола Мушанов” и улица „Добротич”. Хората са категорични, че няма да спрат с протестите. Готови са на гражданско неподчинение и да блокират целия квартал. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.