ГЕРБ и Патриотите вече подготвят общата си програма

Нов парламент - след Великден, правителство - след Гергьовден. Две седмици преди финала на преговорите за новия кабинет, ГЕРБ и Патриотите вече подготвят общата си програма.

По темата

Днес разговорите са по-скоро в мрежата. Двете партии размениха управленските си програми и до утре по обяд трябва добре да са се запознали с тях, за да преценят - има ли опасност разговорите някъде така да закуцат, че да нямаме правителство. Засега такива сериозни пречки не се виждат.

Ако и въпросът с пенсиите намери своя компромис, до 19 април може и да имаме новина с имена за новия кабинет.

Ден пореден на тихи разговори. Малки спънки и голяма вяра, че компромис винаги се намира. Дори по най-безкомпромисните теми.

„Основният проблем си остават пенсиите. Предлагаме различни варианти, а експертните екипи пресмятат”, заяви Искрен Веселинов от „Обединените патриоти”.

„Аз съм убеден, че ще имаме успех и след 19-ти ще имаме бързо формиращо се правителство”, заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Компромиси не само за бъдещето, но и за миналото. Катарзисът на Сидеров го правел възможен партньор. А дали ще влезе в изпълнителната власт - не било на дневен ред.

„Никой не е казал: „Искаме министри да са тези и тези”. Това е последната част от разговора”, заяви Искрен Веселинов.

Цветан Цветанов нямало да е новият председател на парламента, трябвало да се грижи за парламентарната група. И като такъв върна жеста на един стар президентски поздрав.

„Сега можем да кажем на господин президента - остават му само още две седмици”, заяви Цветанов.

Или две седмици живот за служебния му кабинет.

А други партийни проблеми преследват третия възможен партньор - Марешки. Прокуратурата проверява партията му „Воля” и ако установи, че законните й учредители са по-малко от 500, ще има основание да поиска нейното заличаване. Такова искане има за първата му партия „Национално движение Свобода и демокрация”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.