Втора след вота остана БСП

Веднага след обявяването на окончателните резултати - на ход са партиите и преговорите за съставяне на следващия кабинет.

ГЕРБ вече обяви готовност да състави правителство. Според Бойко Борисов  това ще стане възможно след преговори с останалите партии, които влизат в народното събрание. В момента ръководството на партията заседава.

По темата

„Нашата партия е демократична, на нас демокрацията само ни е дала – нищо не ни е отнела. Ние ясно сме декларирали с кой може, с кой не може, но и резултатите от изборите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство. Всяко друго решение да повторим втората или третата или петата партия да прави правителство ни връща във времето на Орешарски. Ще положим огромни усилия и надявам се с малко компромиси, защото предишния ден бяха много, на базата на програмите, на базата на това, което говорихме и убедихме хората, че сме по-добри от другите. Толкова е сложна обстановката, че трябва да се направи така, че от утре нацията да бъде единна”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

БСП поздравиха победителя Герб и обявиха, че няма да се коалират с него. Според лидера Корнелия Нинова социалистите са постигнали успех спрямо предишните парламенти избори. Както и ГЕРБ, БСП отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Партия ВОЛЯ на Веселин Марешки и Обединените патриоти обявиха, че евентуално биха подкрепили кабинет на ГЕРБ, но срещу подкрепата си поставиха съответните условия.

Следете изборните резултати с NOVA. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете реакциите на политическите лидери
 
Ако сте станали свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.