Преговорите продължават

Не сме напреднали много с преговорите с Патриотите”, съобщи  в студиото на „Събуди се” Владислав Горанов от ГЕРБ.

По темата

„Темата за пенсиите със сигурност ще бъде крайъгълният камък, около който ще се структурира останалият дебат”, обясни той.  „Патриотите имат виждане, че приоритетно увеличение на разходите за пенсии трябва да се направи. Каквото и да мислим ние от ГЕРБ, трябва да намерим начин за постигане на консенсус в това отношение”, заяви Горанов.

"Възможни са различни варианти. Патриотите стоят близо до първоначалните анонси, които направиха, а ние стоим близо до първоначалните числа", уточни той. 

„Ние търсим дългосрочно и стабилно управление, в което освен политическа рамка, да имаме и балансирана фискална рамка. Рязкото увеличение на пенсиите дебалансира модела и ражда и доста въпроси за това как един допълнителен ресурс може да се вмести в бюджетната рамка. Ако не намалим други разходи, това означава увеличение на дефицита, а от там и на дълга”, каза още той.

"Между ГЕРБ и Обединените патриоти ще има правителство", категоричен беше Горанов.  „Аз мисля, че в новите офиси на правителството ще се влезе след края на април”, призна все пак той той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.