11-годишната Габи почина в края на февруари часове след ритник в корема

На 24 февруари 11-годишната Габи почина след ритник в корема от свой съученик. Родителите на други деца от училището направиха подписка в подкрепа на семейството, в която задават важни въпроси за деня на инцидента и липсата на отговорност.

По темата

Месец и половина след инцидента родителите и сестрата на Габриела решиха да разкажат в какво състояние са намерили детето си и какво са им казали лекарите.

Родителите на детето обясниха, че учителката в занималнята и директора на училището не са им съобщили, че детето е било ударено в корема. За първи път те разбрали за травмата от лекарите в „Пирогов”.

Майката на Габи Бистра Бранкова сподели, че когато видяла дъщеря си, тя вече е била в безсъзнание. „Тя беше просната на земята, посиняваща, обръщаше очите, бяха й вадили езика. Г-жа Блъскова ми каза, че на Габи й е прилошало, че я е повела към лекарския кабинет, че Габи е припаднала в коридора пред лекарския кабинет и си е ударила главата в радиатора. Тя ме попита дали детето е епилептик. Тя вместо да ми каже какво се е случило ми обясни, че епилепсията се придобива”, разказа тя.  

„Не обвинявам никой друг учител освен г-жа Ваня Блъскова  - за това, че е скрила информацията и директора на училището – за това, че не са взети мерки, за да се предотврати това, което се случи. Детето, което е ритало Габи, е ритало и други деца. Това се знае. Обсъждано е и на родителски срещи. Въпреки това се стигна дотук”, заяви майката на детето.

Тя призна и, че обвинява семейството на другото дете за случилото се. „Обвинявам семейството на детето, защото има други деца, които са пострадали от това дете и те не са взели необходимите мерки. Родителите на друго проблемно дете в нашия клас са непрекъснато в училището, непрекъснато се работи с психолози и това дете се променя и влиза в релси”, заяви Бистра Бранкова.

„Надявам се всички да си свършат работата съвестно и да излезе истината наяве. Искаме просто истината да се разбере”, призна майката на момиченцето. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.