Серията от репортажи по горещата за обществото тема затвърждава лидерската позиция на NOVA в сутрешен блок и новини

NOVA е първата медия, която успя да проникне в ядрото на телефонната мафия, а репортерът на Новините на NOVA –Тина Ивайлова, влезе под прикритие, за да покаже за първи път как работи престъпната схема отвътре.

По темата

Репортажът на Тина предизвика огромен зрителски интерес и провокира дискусии в интернет пространството и социалните мрежи. Данните сочат, че всеки ден десетки българи стават жертва на "ало" измамите. Само за последните пет години измамниците са спечелили повече от 20 милиона лева, а 90% от тези случаи остават неразкрити. 

На 11 и 12 април, когато темата беше проследена в сутрешния блок и Новините на NOVA, резултатите затвърдиха убедителната преднина на NOVA пред втората по гледаемост медия bTV. Те са поредното доказателство, че NOVA успява да улови и отрази горещите за обществото теми, благодарение на силния си екип от професионалисти и разследващи журналисти. Сутрешният блок и новинарските емисии на NOVA са категоричният избор на зрителите сред активното население на възраст 18-49 години, като за двата дни изпреварват с над  50% bTV в същите часови слотове. 

"С поредното си голямо разследване NOVA затвърждава позицията си на лидер в силната и независима авторска журналистика, която е в ДНК-то на медията и нейния журналистически екип", коментира Дарина Сарелска, директор "Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп.