Репортер под прикритие разкри мафията

Вече ви показахме как се става куриер на телефонните измамници. След като измамниците си намериха куриер, започна търсенето на жертви в района на Ловеч. В Ловешко обаче измамниците удрят на камък.

По темата

Подставеното ни лице казва на измамника, че се налага със съпругата му да заминат за няколко дни в София, а когато се свързва с него, се налага спешна промяна в плана - подставеното ни лице обяснява, че е зает, но че работата на куриер може да продължи съпругата му. И така схемата започва да работи в София. Новото муле получава инструкции да получи пари от възрастна жена, но използва малко свободно време преди да достави „пратката”, за да занесе в полицията парите на ограбената жена. Там банкнотите са описани.

Когато лидерът на телефонните измамници отива да си вземе парите на посоченото от него място, полицаите се опитват да го задържат, но той оказва яростна съпротива. Прегазва един от тях и след това е прострелян. Задържаният е без опасност за живота. По автомобила, с който един от лидерите на телефонни измамници отиде да вземе парите, оставени от нас под камък, се виждат и следите от куршумите на полицаите, които стреляха по него, защото той прегази техен колега.

Кой е задържаният? Люцкан Люцканов, който е на 45 години. Живее във Ветово. Според прокуратурата е лидер на телефонни измамници. Експертиза ще доказва дали Люцканов е мъжът, който инструктираше нашия екип през цялото време.

„За Люцкан Люцканов това, което можем да кажем е, че той е осъждан двукратно – през 2006 г. и през 2007 г. е осъждан за измами в особено големи размери и представляващи особено тежък случай - телефонни измами още през 2006 и 2007 г.  През 2007 г. му е наложено ефективно наказание от 4 години лишаване от свобода и е влязъл в затвора, но е бил условно предсрочно освободен през 2009 г”, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

 Ако се докаже вината му, може да лежи в затвора от 3 до 10 години. А жената, която стана жертва по време на това разследване, още е в шок, но ще си получи парите обратно. Люцкан Люцканов остава в ареста. Според съда, ако излезе на свобода, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

„Трудно събираме доказателства по този начин - с тези доказателства впоследствие да повдигнем обвинение на човека, който сме задържали като фактически извършител на телефонна измама, а не като поредното муле, което се явява да вземе парите”, коментира в студиото на „Здравей, България” инспектор Стефан Попов от Главната дирекция „Национална полиция”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.