Нито за секунда в идеята на Румен Радев нямаше забрана за гласуване, коментира вицепрезидентът

„Доста неща се наговориха. Натиск няма, има идеи”. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Здравей, България“ относно предложения и впоследствие оттеглен законопроект за промени в т.нар. Закон за уседналост.

По темата

Според нея в предложението на президента Румен Радев не е имало забрана за гласуване на вън.

Спорният текст „не е изготвен в тази сграда”, заяви още Йотова. „Бях доста втрещена, че на практика Министерството на правосъдието не заговори”.

Йотова коментира, че проблемът е налице, а дискусията трябва да е по същество. Българите в чужбина пък категорично трябва да имат право да гласуват.

Тя призова спокойно и гражданското общество, и парламентът, и юристите, и специалистите да си кажат своята дума. Йотова изрази личното си мнение, че трябва да има т. нар. активна регистрация, като се даде достатъчно време тя да бъде направена.

За служебното правителство вицепрезидентът посочи, че за нея най-точната оценка ще бъде, когато чуе отчета за работата на кабинета.

„Беше важно да се проведат честни, нормални, спокойни избори в страната. Тази задача за мен е изпълнена”, заяви Йотова. 

Относно бившия вицепремиер Маргарита Попова, Йотова каза: „Благодаря много на госпожа Попова, намерих един много добре смазан екип. Искам да й благодаря”.

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.