Коментар на журналистите Петър Волгин и Стефан Ташев

Румен Радев реши да инициира създаването на закон, който да забрани на българите в чужбина да гласуват и да въведе така наречената уседналост. Да може да гласуват, ако са живели в България три месеца преди датата на избори. Чиновник пък беше уволнен вследствие на този скандал. Въпросът е дали той е виновен за създаването и оповестяването на закона. Гаф на Радев или измислица е случилото се

По темата

„Цялата информация за това какво е казал Румен Радев идва от чиновник и затова е важно да знаем какъв е този човек. Справка показва, че той е един възторжен протестър от 2013 г. Също толкова възторжен участник в русофобски прояви. Почитател е и на ген. Христо Луков, който е един от най-известните симпатизанти на нацистка Германия по време на Втората световна война”, коментира в „Здравей, България” журналистът Петър Волгин.

Има един страх от Румен Радев у политическите му противници в лицето на ГЕРБ. Този страх е обясним, защото досега те нямаха основание да се притесняват от президента. Радев ще бъде нещо различно от Плевнелиев. Той няма да служи като говорител на определени антибългарски интереси”, заяви още Волгин.

След продължително мълчание, държавният глава уклончиво пое отговорност за проекта с писмена позиция в четвъртък вечерта. Той обяви, че е действал в защита на суверенитета на България заради засилващи се опити за вмешателство в изборния процес.

„След снощното изявление на президентството този чиновник би трябвало да бъде върнат на работа. Тук става дума за тежък политически гаф, опит за заобикаляне на Конституцията, за което призна и самият Радев. Той няма правомощия за законодателна инициатива и се опитва чрез служебният кабинет, който е назначил, да прави това”, коментира от своя страна журналистът Стефан Ташев.

Той е на мнение, че Радев прави това заради ДПС, тъй като гласовете от Турция са отишли при ДОСТ.

„ДОСТ отне гласове на ДПС, а прогнозите са, че ДОСТ ще влезе в следващия парламент. Затова – дайте да сменим закона”, каза още Ташев, който даде примери за зависимости на Радев от ДПС чрез негови назначения в МВР.

„По същата тази логика мога да кажа, че президентът е зависим от някои летящи чинии или пингвините от Антарктида. Толкова убедително звучат тези факти”, контрира Петър Волгин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.