Кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров обаче отказва да се ангажира с конкретен срок за изселването на хората оттам

360 семейства трябва да бъдат изведени от Виетнамските общежития. Кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров обаче отказва да се ангажира с конкретен срок за изселването на хората оттам. Самите обитатели на общежитията пък недоволстват срещу условията там. 

„Нямаме вода. Ремонти тук не са правени от 90-те години. Водата е от пожарните кранове. Живеем 4 големи семейства със 7 внучета”, разказва една от жените, живеещи в общежития и показва мухъла по стените, от които се стича вода.

По темата

„Попитайте кмета къде ще ни прати. Няма къде да отида с толкова голямо семейство. Това е единственото ми жилище”, продължава жената.

„Искаме конкретни срокове и действия за събаряне на гетото. Извеждане на нередовните платци. Искаме си нормален квартал. Протестът ни не е нито на политическа, нито на етническа основа”, заяви една от протестиращите срещу Виетнамските общежития.

Друг недоволен жител на кв. „Красно село” твърди, че районният кмет бездейства и не иска да влиза в диалог с протестиращите.

„Остават му две години мандат, а после проблемът ще бъде прехвърлен на следващия кмет”, прогнозира той.

Десетки хора от кв. „Красна поляна” протестираха с едно основно искане - сградите да бъдат опразнени и съборени. А довечера от 19 часа ще се проведе поредния протест - между улиците „Никола Мушанов” и „Добротич”.

Вижте как изглежда едно от Виетнамските общежития отвътре.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.