Той настоя и за отзоваването на Надежда Нейнски

Посланикът на Турция в България да бъде отстранен – за това призова в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Причината е, че според него Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната. Симеонов настоя също да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски. 

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов. 

По темата

И попита: „Какво означава да не се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”. 

По отношение на коалиционното споразумение

„Все още не сме подписали коалиционното споразумение. За стратегическите приоритети в програмата сме се разбрали. Сега приключваме с политическото споразумение, което ще бъде като Библията за бъдещето на тези политически формации”, добави Валери Симеонов. 

Потърсихме посланика ни в Турция Надежда Нейнски. Тя отказа да коментира случая.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.