"Условието ни да подкрепим ГЕРБ бе да не се допускат националистите във властта", заяви Велислава Кръстева

Народният представител от 44-тото Народно събрание Велислава Кръстева бе избрана от листата на ДПС в Плевен. 

По темата

„Плевенският многомандатен избирателен район е един от най-проблемните в страната. Плевен е най-бързо обезлюдяващия се град в България. Обвинения като тези, че ДПС купува ромски гласове, са опит за замитане под килима на истинските проблеми. А те са бедността и демографската криза. За съжаление от вчера вече знаем, че тези проблеми няма да са в дневния ред на кабинета”, коментира в „Здравей, България” Кръстева.

Станахме свидетели на безпрецедентен пример за политически цинизъм. Вицепремиерът, който отговаря за демографските въпроси, а именно Валери Симеонов, е отявлен националист. Лидер на движение, което Съветът на Европа нарича фашисти. Цинизъм е този човек да бъде натоварен с една от най-отговорните задачи, която стои пред управлението”, на мнение е депутатът от ДПС.

„Условието ни да подкрепим ГЕРБ бе да не се допускат националистите във властта. Въпреки това те предпочетоха създаването на властова стабилност, реализация на вид партиен егоизъм и замениха стабилност на властта срещу стабилност на държавата”, каза още Велислава Кръстева.

На въпрос защо Ахмед Доган не говори публично, тя обясни, че той предпочита да се изразява писмено и това е въпрос на подход.

Относно протеста на Слави Трифонов за референдума, Кръстева заяви, че ДПС няма да гласуват „за” мажоритарна избирателна система по начина, по който е описана в референдума.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.