Идеологията на Патриотите е агресивен и лицемерен национализъм, заяви той

„От ДПС гласуваме против предложения кабинет”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна. 

По темата

„Следвайки целите на демокрацията, правата и свободите на гражданите и националната сигурност, трябва да се фокусираме и върху европейските проблеми и като страна председател на Европейския съвет да се подготвим да ги решаваме по приоритети”, заяви той.

Карадайъ напомни, че българските граждани очакват решителни мерки за справяне с бедността и демографската криза, но изрази съмнение, че този кабинет ще ги реши.

Изрази и колебание и за структурата на правителството, специално за коалицията с националистически партии, което „не носи стабилност и реформи, от които България се нуждае”.

„Между патриотизма и национализма има ценностна стена”, смята Карадайъ. Той нарече тяхната идеология агресивен и лицемерен национализъм.

„Те си смениха речника, за да влязат във властта и излъгаха българските граждани. Трябва да запознаем европейските лидери с модела на този вицепремиер - живи са спомените, пазят се стенограмите. Да сложиш националист да отговаря за демографската политика на този пост е цинизъм”, поясни Карадайъ.

Според него това правителство няма програма за управление.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.