Главният прокурор му го поиска, но депутатът отказа сам да си го даде

По темата

Парламентът създаде временна анкетна комисия, която да проучи има ли основание да се снема имунитетът на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, така както иска главният прокурор. Марешки е подсъдим по две дела – за изнудване и причиняване на лека телесна повреда. 

Комисията ще работи една седмица, като в нея ще има десетима депутати – по двама от вяка парламентарна група.

Марешки, който е и зам.-председател на Народното събрание, не присъстваше в пленарната зала, докато се вземаше решението за комисия.

Той не е съгласен да се откаже доброволно от имунитета си, затова се налага да се създаде въпросната комисия. 

По-късно той обясни пред журналисти, че няма да позволи да го "готвят на тъмно" и добави, че един шамар не се нарича побой. Бил ударил шамар, защото варненският общински съветник Констадин Костадинов обидил майката на Марешки. Депутатът твърди, че се е опитал да избегне сблъсъка, но нямало как. Не съжалява за шамара и ще чака първото засеание на комисията, за да изясни цялата ситуация пред медиите и след това сам ще поиска снемане на имунитета си.

Междувременно Народното събрание приключи работа след 38 минути, като освободи от длъжност, по тяхно искане, седем депутати. Сред тях е и Румяна Бъчварова, която отива в Министерския съвет като началник на кабинета на Бойко Борисов.

Стоян Пасев, един от депутатите на ГЕРБ,който за първи път влиза в парламента и също е сред осемте освободени, направи шеговито изказване от трибуната. Той обясни, че за него това е бил първи парламент и затова е било важно да се изкаже от залата. Думите му бяха порещнати със смях от неговите колеги.

НС освободи от поста му като директор на НОИ Бисер Петкпов, тъй като той вече е социален министър. 

Един от освободените депутати е от ДПС, а останалите стават заместник-министри или областни управители.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.