Нападението станало в болницата в Русе

Пореден случай на агресия над медик. Майка на 4-месечно бебе нападна дежурната медицинска сестра в болницата в Русе. Сигнал до прокуратурата е подаден от лечебното заведение.

По темата

Инцидентът е станал около 18:00 часа в сряда. Майката категорично отрича да е нападала сестрата.

„Само я блъснах и съборих подноса”, заявява Иванка Христова.

18-годишната майка твърди, че не е удряла шамари на медицинската сестра, която, според нея, се държала грубо с 4 месечното ѝ бебе.  

„Казах ѝ по-внимателно, че детето ми не е добре, има и задух. Не може да си вземе въздуха, внимавайте как биете инжекцията. Тя не ми отговори дори, взе и заби инжекцията с всичката сила. И детето ми остана без въздух. Не съм я ударила, няма свидетели, че съм я ударила, не съм я докоснала, освен да я бутна малко и че съм ѝ обърнала подноса с инжекциите“, разказва майката.

От русенската болница твърдят, че нападението срещу медицинската сестра е факт. Тя, самата, отказва да говори за случилото се.

„При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плачело и мърдало, майката не го държала добре, част от медикамента се разпръснал, което се случва нерядко. В резултат на това майката започнала да крещи, ударила два шамара на сестрата, обърнала цялата табла с медикаменти, излязла в коридора и продължила да крещи”, обясни началникът на отделението д-р Ева Цонкова. 

Веднага след нападението в болницата е извикана полиция. Медицинската сестра е освидетелствана от съдебен лекар. По случая е подадена и жалба в прокуратурата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.