Португалия взе голямата награда в песенния конкурс

Португалия е големият победител на песенния конкурс Евровизия 2017. "Любов за двама" спечели сърцата на публиката и събра най-много точки. 

"Музиката е чувство", заяви победителят Салвадор Собрал. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ НА ЕВРОВИЗИЯ

На второ място остана песента „Beautiful Mess“ на Кристиан Костов, като нашето момче се класира на второ място и при гласовете на журито, и от телефонното гласуване. 

„Ако вие сте доволни, това е добре. Всичко това е за България! Много съм горд, че всички сте доволни от представянето. Смятам, че ние наистина заслужавахме победата. Съжалявам, че не донесох голямата награда на Евровизия в България. България не е малка. Ние сме победители. Благодаря на всички българи, които гласуваха от целия свят. Накарахте ме да се разплача. Никога досега не сме получавали толкова високо гласуване. Пожелавам си България да спечели наградата следващата година”, заяви пред БНТ след финала на Евровизия българският участник в конкурса Кристиан Костов.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КРИСТИАН ПРЕДИШНАТА ВЕЧЕР

И благодари на всички свои близки и на екипа, който застана зад него и го подкрепяше.

Сред радост и сълзи, Кристиан се зарече никога повече да не участва в Евровизия. А разочарованието му дойде от факта, че все остава на второ място.

„Винаги съм най-младия и втори. Така стана на Евровизия, така стана и на Х Factor. Но се радвам, че светът чу за нас”, каза Кристиан.

И се зарече: „Ще работя много, за да може един ден да стана номер едно”. 

Молдова остана на трето място в крайното класиране. А Белгия зае почетното четвърто място на големия финал на Евровизия. 

Кристиан Костов изведе България на финала на "Евровизия 2017" за трети път в историята на участието ни в конкурса. Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с пета позиция през 2007 година, а миналата година Поли Генова се пребори за престижното 4-то място в крайното класиране.

При гласуването българите дадоха своите 12 точки на Австрия. Страната ни пък бе подкрепена от 5 държави, сред които Норвегия, Естония и Беларус. Точки получихме и от Албания, Молдова, Белгия и Румъния.

Кристиан Костов е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп хитове у нас през последните няколко месеца и финалист в четвъртия сезон на X Factor. 

Ето как го подкрепи певицата Люси Дяковска. Тя написа на страницата си във Facebook: "Изключително постижение!". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.