Петима бяха отстранени от червеното изпълнително бюро

Рокадите в ръководството на БСП вече са факт. Петима бяха отстранени от червеното изпълнително бюро, за да не съвместяват партийни и парламентарни постове. Предложението за това е на председателя Корнелия Нинова. 

По темата

 
Така от бюрото с внушутелно мнозинство и явно гласуване на пленума бяха изпратени Красимир Янков, Стоян Мирчев, Иван Ченчев, Весела Лечева и Александър Симов.
 
На тяхно място Нинова предлага да влязат кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, бившите депутати от Пловдив Атанаска Тенева и от Варна Апостол Димитров.

"Това е нонсенс. Политика се прави в парламента", коментира Атанас Мерджанов от БСП.
 
"Народните представители са също политици и когато участват в политическия орган са много по-ангажирани", бе коментарът на Михаил Миков от БСП. 
 
В същото време обаче няколко депутати запазват и партийните си постове в ръководството. Те са самата Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Валери Жаблянов.
 
А един шести избира БСП пред депутатското място. Кирил Добрев обяви, че ще напусне парламента, за да се отдаде на партийно строителство.

"Трябва да има мост между партията и парламента", на мнение е Кирил Добрев от БСП. 

Два вида бяха и гласуванията. Едни - тайни. Други - явни. А това роди недоволство и подозрения в апаратни хватки. Лидерът на БСП Корнелия Нинова запази пълно мълчание по темата с партийните рокади.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.