"В момента върви разчистване на екипа на Корнелия Нинова", коментира той в студиото на "Комбина"

БСП играе опозиция в това Народно събрание. Оказа се обаче, че опозиция има и вътре в БСП. За враговете с партиен билет, за политическите битки по върха на червените, няколко часа след пленума на БСП в студиото на „Комбина” гостува бившият лидер на партията Михаил Миков, който се счита за един от т.нар. „вътрешна опозиция” на лидера Корнелия Нинова.

По темата

„В момента върви разчистване на екипа на Корнелия Нинова. Тя търси нови и верни хора, иска да извади знакови фигури от Изпълнителното бюро под етикета „Разделяне на функциите”. Това е формалният мотив. Но очевидно някои са по-равни, защото ще запазят и парламентарните функции, както и функциите в изпълнителното бюро. Едни хора остават, а други не”, заяви Михаил Миков в студиото на предаването „Комбина”.

И добави: „Двама представители на младата генерация Александър Симов и Мирчев – хора с ясен ляв профил и с политически позиции, бяха извадени с явно гласуване и не мога да разбера защо. В същото време остават хора, които отдавна са прекрачили пенсионната възраст”.

На въпрос „Кой е гущерът в БСП?”, той отвърна: „Гущерът са тези, които постигат договорки за разпределяне на роли”.

И призна, че има демотивация в редица кадри на партията.

„Доволен съм, че почтено загубих това състезание. По-добре е да загубиш почтено, отколкото да спечелиш непочтено”, каза още Михаил Миков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.