Осъдени бяха и други петима членове на престъпната група

Рекордно висока до момента присъда от 20 години лишаване от свобода наложи Специализираният наказателен съд на един от участниците в организираната престъпна група за разпространение на наркотици, проституция, незаконни залагания и убийства, станала популярна като „Килърите 3“, съобщиха от спецпрокуратурата.

По темата

Магистратите наложиха най-тежкото наказание на Милчо Петров. Той бе осъден на седем години лишаване от свобода като участник в престъпната група от създаването й в началото на 2003 г. до септември 2007 г., както и като неин ръководител заедно с Васил Василев (от 23.09.2007 г. до края на март 2008 г.). Петров бе осъден и на 18 години лишаване от свобода за убийството на Тодор Неофитов. Така съдът определи на Петров общо наказание от 18 години затвор, но го увеличи с две години на основание на член от Наказателния кодекс, предвиждащ до 20 години зад решетките. Присъдата ще бъде излежавана при първоначален строг режим.

7-годишна ефективна присъда получи и ръководителят на бандата Васил Василев. Той бе признат за виновен за това, че от 2005 г. до 2008 г., в Перник, е оглавявал въоръжена група, заедно с Румен Стефанов и Милчо Петров. Съдът призна Василев за виновен и му определи две години затвор и за това, че е държал незаконно в дома си огнестрелно оръжие – зареден пистолет. Василев бе оправдан по обвинението, че е ръководил групата от създаването й през 2003 г., заедно със сина си Васил Арарски (по-известен като Райко Кръвта), до 2005 г., когато Арарски е убит.

Общото наказание от седем години зад решетките Василев също ще изтърпява при първоначален строг режим.

Ефективни присъди от по три години получиха участниците в групата Иван Цветков и Калоян Томов.

На две години бе осъден Борислав Николов, а на една – Димитър Начков.

Съдът определи всеки от шестимата осъдени да плати и по 1970,44 лева разноски по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.