В сряда премиерът ще разговаря и с Ангела Меркел

Премиерът Бойко Борисов се срещна с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер. Двамата разговаряха в резиденцията на германския държавен глава - двореца "Белвю". 

СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО НА БОРИСОВ В ГЕРМАНИЯ ВИЖТЕ ТУК

В чест на премиера, пред резиденцията беше издигнато и българското знаме. 

По време на срещата германският президент се обърнакъм Борисов с думите: "Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас".  

Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия. 

„Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия“, подчерта премиерът Бойко Борисов. Премиерът благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО.  Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

Срещата между германски президент и чуждестранен премиер е по-скоро изключение, тъй като по правило държавният глава се среща основно с хора на същата висока държавна позиция. 

Официалната визита на Борисов в Германия продължава в сряда със среща с германския канцлер Ангела Меркел. Теми на разговорите отново ще са Шенген, влизането на страната ни в Еврозоната и бежанската криза.  

По-рано днес Борисов разговаря с френския президент Еманюел Макрон. Двамата обсъдиха две много важни за страната ни теми – шансовете да влезем в Шенген и в чакалнята на Еврозоната. Какво казаха двамата след срещата вижте ТУК.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ С МАКРОН ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.