Борисов беше на посещение в Елисейския дворец

Първо официално посещение в чужбина на премиера Борисов след встъпването му в длъжност. Той се срещна с новоизбрания президент на Франция Еманюел Макрон. Двамата разговаряха в Елисейския дворец.  

КАК МАКРОН ПОСРЕЩНА БОРИСОВ - СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От изявление на Борисов след срещата с Макрон стана ясно, че двамата са се уговорили френският президент да посети България през август тази година. "Ако кажеш, и утре идвам", заявил по думите на Бойко Борисов Еманюел Макрон.

Борисов ще му покаже как българските граничари охраняват границата.

Присъединяването на България към Шенген и Еврозоната - това са част темите, обсъдени от Борисов и Макрон в Елисейския дворец.

Френският държавен глава е отчел усилията на страната ни в сферата на финансите. В момента министър Владислав Горанов обсъжда с френския си колега позициите на страната ни по въпросите с Шенгенското пространство и влизането ни в Еврозоната.

„България има рядък шанс да атакуваме чакалнята на Еврозоната. Това означава намаляване на лихвите по кредитите, гарантиране на инвестициите и изключване на Европа на две скорости”, каза Борисов. 

След срещата с френския държавен глава Борисов отпътува за Берлин, където се среща с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, а на следващия ден и с канцлера Ангела Меркел.  

Акценти в официалните разговори са развитието на двустранните отношения и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз. 

При посещенията си в Германия и Франция министър-председателят е придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.