Камерите по границата не работят, заяви депутатката от БСП

"Камерите по границата не работят". Това заяви за "Здравей, България" Елена Йончева, депутат от парламентарната група на "БСП за България".

По темата

В студиото тя показа доклад, според който панорамните устройства и сензорите в участъка от ГКПП "Капитан Андреево" до ГКПП "Лесово" не са в изправност заради изтекъл договор за поддръжка. 

Йончева влезе в спор с вътрешния министър Валентин Радев относно проекта за пограничната ограда. Тя заяви, че оградата се строи в нарушение на първоначалния проект, а сигурността й е под въпрос. 

Проблемът според нея е, че 21 км от общо 31 км ограда в Хасковска област била едноредова, а не двуредова, както било решено в началото. А изпълнител на проекта бил не вътрешното министерство, а частна фирма. 

"Граничната полиция и тази фирма сами са решили да променят проекта", изтъкна Йончева. 

Радев, който се включи на живо по телефона, определи твърденията й като "неверни" и предложи двамата да се разходят по границата. В същото време той потвърди, че е направено препроектиране на оградата.

"Платено е за едноредова ограда. Решението е взето от всички по веригата и всичко е направено по законовите правила", изтъкна министърът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.