Исковата молба вече е внесена в Софийския районен съд

"Заведох дело срещу Бойко Методиев Борисов за клевета и уронване на честта на журналистическата професия", съобщи този следобед Елена Йончева в профила си във Facebook. 

По темата

"Исковата молба беше внесена от адвокатите в Софийския районен съд. Вярвам, че това е битка срещу тези, които смятат, че могат да продължават безнаказано да клеветят, да лъжат, да заплашват. Това е битка за повече честност и морал. Вярвам, че нашето общество се нуждае от лидери с достойство. Те трябва да носят отговорност за своите думи и дела", написа тя и добави:

"Ако Бойко Борисов си позволява така да клевети и заплашва български гражданин, който е казал критични думи за него и неговото управление, представете си как би постъпил с всеки един българин, който няма тази трибуна. Адвокатите ще настояват за обещетение, което ще бъде дарено на кампанията "Повече българчета за България". 

Скандалът между Йончева и бившият министър-председател се разигра преди дни, когато Борисов обяви пред медиите, че държавата е плащала милиони левове за интервютата й зад граница.

Какво точно визираше бившият премиер така и не стана ясно, тъй като това било въпрос, който касаел националната сигурност на страната. Това трябва да стане ясно, ако делото все пак стартира.

В деня на вота следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.