Патриотите отрекоха твърденията, че техни фирми работят по съоръжението

По темата

Върховната касационна прокуратура разпоредила на ДАНС да направи проверка на временната ограда на българо-турската граница, съобщиха от прокуратурата. Обвинителите са сезирани за нарушения и вероятно - престъпления, при възлагането на строежа и поддръжката на граничното съоръжение. 

През март Велизар Енчев подаде сигнал до главния прокурор, че задачи по оградата са възлагани на фирми, близки до Патриотичния фронт, а цените по договорите са многократно завишени. 

Междувременно вицепремиерът Валери Симеонов отрече обвиненията на Енчев с думите: "Няма фирми на Патриотичния фронт, ангажирани с изграждането на оградата по границата". Симеонов заплаши със съд всеки, който си позволи да петни чистото му име.

Другата седмица вицепремиерът щял да покани на оглед с хеликоптер жирналисти от основните медии, за да се уверят в качеството на оградата. "Както китайците се гордеят с Китайската стена, можем да се гордеем с Великата българска ограда", пошегува се той.

БСП също сигнализират за нарушения при изграждането на оградата.

На 28 март ВКП възложи на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да инспектира възлагането, проектирането, изграждането и поддръжката на съоръжението. Проверките още не са приключили. 

Гледайте повече във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.