Ученик нападна с юмруци преподавателка в 81-во училище в "Младост"

Нов случай на агресия в училище. Този път ученик нападна с юмруци учител. Инцидентът се разигра в столичното 81-во училище.

Нападателят е ученик от 9-ти клас в същото училище. В четвъртък той и негови приятели, които не са от това училище нахлуват в часа по английски на седмокласниците. Въпреки молбата на учителката момчетата отказват да напуснат. 

По темата

Преподавателката решава да извика за помощ охраната, но преди да успее да излезе от стаята е нападната с юмруци от деветокласника, който й нанася няколко удара в ребрата. Веднага след това побягва от училището.

Днес учениците бяха в шок от случилото се. Случаят има предистория от ден по-рано.

„Въпросното момче побойник влиза в часа на сина ми и се държи арогантно под влияние на упойващи вещества, заедно с няколко момчета, които са външни. Когато г-жа Живкова им прави забележка, те продължават да се държат арогантно. Тя заплашва, че ще извика охраната и те напускат. И вчерашният инцидент е някаква форма на отмъщение”, разказа Николай Чадаров, председател на училищното настоятелство.

Днес учителката по английски отново дойде на работа.

Нападателят й е в училището от началото на втория срок.

„Не сме наясно с причините, поради които е бил преместен. Постъпила е молба за преместване от страна на родителите, поради което е приет в училището”, заяви –заместник-директорът Вяра Крумова.

От регионалното управление на образованието обещаха проверка.

„За това какво се е случило в предишното училище и какви са били мотивите, за да се премести той”, обясни Ваня Кастрева, началник на столични Инспекторат по образование.

Ученикът, нападнал учителката, отсъствал системно от часовете. Предстоят му поправителни изпити почти по всички предмети.

Ученици и родители смятат, че липсва контрол за достъп до сградата. От ръководството на училището отрекоха това.

„Всички ученици имат баджове, които би трябвало да показват на влизането си във входа на охраната”, заяви заместник-директорката Вяра Крумова.

Агресия към същата учителка е имало и преди няколко дни - този път от родители, които настоявали детето им да завърши с шестица по английски. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.