"Още никой не си го представя какви поражения може да нанесе това", заяви премиерът

"Колкото повече идва Brexit, за съжаление в нашето председателство това ще се говори най-много, някак си толкова ми се иска да не се случва”, заяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си за заседанието на Европейския съвет в Брюксел. 

По темата

„Вече колко години само си говорим за това, но реално според мен още никой не си го представя и какви поражения може да нанесе и за Великобритания, и за ЕС. Един „развод” никога не е добър и за двете страни”, добави премиерът.

„За мен най-прагматичното решение на тема отбрана е колективно членство на ЕС в НАТО”, заяви Борисов по повод друга от темите на днешното заседание на европейските държавни и правителствени ръководители.

Премиерът даде оценка, че споразумението на ЕС с Турция за миграцията работи и ни дава големи предимства.

„Докато ни е партньор Турция, огромната бежанска вълна се спира пред един вал. Продължавам да считам, че плътното затваряне на границите на ЕС, включително Средиземноморието, каквито и усилия да ни струва, ще бъде в пъти по-евтино от това, което впоследствие се случва в Европа”, отбеляза премиерът.

Той поясни, че подобно затваряне би означавало преминаване само през официалните гранични пунктове.

Борисов съобщи, че получава поздравления от всички за представянето на българския кандидат за еврокомисар Мария Габриел пред комисиите на Европейския парламент.

„Да изчакаме решението на Европейския парламент. Всички колеги от много политически сили казаха, че е било прекрасно представяне”, допълни той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.