Хиляди хора се обявиха срещу строгите мерки на властта

Хиляди хора излязоха по улиците в Лондон, за да протестират срещу строгите мерки на властта. Демонстрантите поискаха и оставката на правителството на премиера Тереза Май след катастрофалното представяне на изборите миналия месец, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Демонстрантите се приближиха пред централата на Би Би Си в централната част на града, за да поискат край на „затягането на коланите", което доведе до съкращения на разходите за обществени услуги.

След като запазиха минута мълчание в памет на жертвите на смъртоносния пожар в Лондон, при който загинаха най-малко 80 души, множеството се отправи към площада на парламента.

Главният опозиционен лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин вероятно ще се се присъедини към демонстрациите.

Премиерът, който загуби парламентарното си мнозинство в предсрочните избори през юни, получи вот на доверие в парламента в четвъртък, благодарение на подкрепата на ултра-консервативната партия DUP на Северна Ирландия.

Ден по-рано правителството категорично гласува промяна в законодателната програма на Партията на труда, която призовава за прекратяване на шестгодишното ограничение на заплащането в публичния сектор. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.