В планините ще духа силен вятър

Още рано тази сутрин отпаднаха всички предупреждения за опасност в страната. Валежите спират, до няколко часа никъде няма да вали. А в западната половина на страната вече и слънцето се показва.

По темата

Хладно е. Максималните стойности днес ще се движат в интервал между 21 и 26 градуса. В източната половина тези температури ще са в комбинация със силен на моменти и хладен вятър, който допълнително ще се създава усещане за по-ниски стойности.

Плажът не е добра идея днес, тъй като е хладно и ветровито по Черноморието.

Следобед слънцето ще се покаже, но въпреки това максималните температури ще останат ниски между 23 и 25 градуса.

Морската вода дори ще е по-топла - между 25 до 28 градуса. А заради вятъра морето ще бъде бурно - с вълнение към 3-4 бала.

И в планините трябва да сме подготвени за силен вятър. Валежите и там спират, а облаците ще се разкъсват до слънчево време. Дневните температури ще бъдат на Алеко 11 градуса, на Боровец 14, на Банско 18, а на Пампорово 14 градуса.

До края на седмица прогнозата е много по-спокойна. Очаква ни слънчево време с малка вероятност за нови валежи. Вятърът още утре ще отслабне. Бавно ще се затопля до съвсем нормални стойности от 29-34 градуса към петък - събота.  

ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.